Buddhalaisuus

Buddhalaisuus on yksi tapa tutkia todellisuutta. Samalla se on elävä filosofia ja elämäntapa, jonka keskiössä on Buddhan oivaltamien periaatteiden sovellus käytännössä. Hedelmällisin tapa lähestyä Buddhan opetuksia onkin kokeilla niitä käytännössä, ja tarkkailla muutosten vaikutusta omassa elämässään – tätä Buddhakin suositteli.

Meditaatiokurssien lisäksi Triratna järjestää luentoja ja työpajoja, joissa tutkitaan Buddhan kuvaamia harjoituksia ja tapoja elää mielekästä ja eettistä elämää. Tampereen lisäksi tapahtumia on myös Triratnan Helsingin keskuksessa Punavuoressa, sekä retriittikeskuksellamme Lopen maaseudun rauhassa. Saat lisätietoa tulevista luennoista täältä. Lähikuukausien retriittiohjelmaan voit puolestaan tutustua täällä

Mikäli haluat lukea tiivistetyn kuvauksen buddhalaisuuden perusopetuksista, on sellainen koottu Helsingin Triratnan sivuille – voit tutustua siihen täällä.

Mikäli englanti on sinulle sujuva kommunikaatiokieli, voit myös kuunnella 1h10min pituisen luennon Introducing Buddhism. Luento esittelee järjestelmällisesti buddhalaisuuden keskeisiä käsitteitä, ja sen puhujana on Triratna-järjestön perustaja, englantilainen Shangharaksita. Luento on järjestön perustamisen ajoilta, vuodelta 1966.

Uudempi luento, The Alternative to God, vuodelta 2006, kuvaa buddhalaisen harjoituksen keskeisiä teemoja havainnollisesti arkisen kokemuksemme kautta. Tämän 50 minuuttisen luennon puhunana on Triratnan pitkäaikainen jäsen Maitreyabandhu. 

Laaja kuvaus Triratnan lähestymistavasta buddhalaisuuteen löytyy myös Triratnan kansainväliseltä pääsivustolta – täällä –  . Triratna-keskuksia on ympäri maailmaa, ja opetuksemme noudattaa kaikkialla samoja periaatteita. Tervetuloa mukaan!


Mainokset